skriblerier som sprudler over

Dragekatten

Den oransje dragekatten krøp langflat gjennom gresset. Den visste at den glødende pelsen kunne sees på lang avstand. Men fargen, og det faktum at den var en dragekatt, var så usannsynlig at de fleste ville tro at den var en av ungenes leker, hvis den bare lå helt stille når den tilfeldigvis ble sett.

Værhårene dirret da den nærmet seg ytterkanten av det høye gresset. Den kunne se målet tydelig. Katten vred på ørene og sniffet ut i luften for å være sikker på at det ikke var noen i nærheten som kunne oppdage den. Planen var å pile over plenen så fort at om det var noen der ville de bare se et oransje lyn. Ingen ville skjønne hva som hadde skjedd.

Hun tok sikte på målet, og spente bakbena som en løve som skulle til å angripe en gaselle på steppene i Afrika, trakk pusten dypt, og føk framover med lynets hastighet. Nåja, kanskje ikke riktig så raskt, men ikke så langt unna.

Et sekund senere lå hun under bordet og peste. Det var første etappe. Brystet hevet og senket seg i takt med pusten, og hun lyttet igjen etter tegn på at noen hadde oppaget henne. Det var helt stille, nesten litt mistenkelig. Den lange duken skjulte henne fullstendig, selv om hun kunne se ut gjennom det hullete mønsteret. Ut over plenen lå det baller, bøtter og hoppetau. En genser som var fin å krølle seg sammen på, men det var ikke det som var planen nå.

Hun tok sats fra under bordet, rev ned duken i farten men stoppet ikke for det. Øyeblikket etter hørtes fornøyde lyder fra dragekatten som lå langlat i hengekøya, midt på en varm jentemage. Oransjfargen glødet, men ingen kunne se vingene som var gjemt i pelsen. Hun så ut som en søt liten helt vanlig katt der hun lå.

De skulle bare visst hvor feil det var.

Purr.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s